LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Utcabontás

Bontják az utcát – egy év alatt ötödször
A 168 óra vetette fel az esztelen településfejlesztési témát (mint egy lerágott csontot). Pedig ma már nincs ebben semmi különös.
A '60-as években még, Rábai Miklós (fiataloknak tájékoztatásul: akinek életműve a Magyar Állami Népi Együttes) mesélte útjukról hazatérve a nekünk hihetetlent. A New York-i Metropotan-beli fellépésük előtt is és után is lebontották a teljes színpad világítást. Szerelvényeket. Berendezéseket. Kábeleket. A következő produkció felépítette a maga számára tervezettet.
Ez a fogyasztói társadalom. Mindig újra kell termelni a fogyasztás iránti szükségletet. Akkor még tátottuk a szánkat. Ma már tudjuk, a gyarmatok "hozadékából" tellett, amiről akkor azt hittük, csak szoci propagandaszöveg.
Rólunk azt híresztelték, hogy a teljes foglalkoztatás jegyében ásatjuk a rengeteg kubikossal a gödröt az Alföldön. Látótávolságon túl egy másik csapat pedig betemeti. Mivelhogy mi csórók vagyunk, és nem tudjuk megfizetni nap, mint nap a vadiúj világítástechnikát.
El is jutottunk 400 ezer hektár öntözött földig a '70-es évekre. A rendszerváltással magunkra hozott rombolási vágy kiélése után ma alig 200 ezret van lehetőség öntözni. Mert kubikosok helyett földmunkagépek gyártóinak fizetünk.
Leányfalu még ettől is le van maradva. Alig van utcája, amit lehetne bontani.
A Fidesz jelölt, településfejlesztési tanácsnok (egyszemélyes bizottság, mint ahogyan szociális bizottság sem kellett. Remélhetőleg okt. 12-ig!), műemlékvédelmi szakmérnökként, nyolcadik éve nem tud mit kezdeni a Sorg-villa 7 hektár belterületi földjével (telekárban milliárdos érték), a rajta lévő műemlék állagmagóvásával.
Szentendre és Vidékére sem jellemző az utóbbi időkben a gazdaságfejlesztő építkezés. Ellentétben a kormányzattal! Bocsánat! Leányfalun a futballpályára építettek korlátot. És ha nincs utca, amit bonthatnánk, akkor örökzöld téma a strand!
A strandot át akarjuk engedni a KÓPÉ-nak 700 milliós beruházás rátelepítésére. Amivel csak annyi a baj, hogy a bevételt ez a terv alig növeli, a KÓPÉ-nak pedig a téli úszósátor üzemeltetésére sem volt elég az ereje, nemhogy egy milliárdos értékre. Az új strandigazgató pedig felélt a strandból 30 millió vagyont, eljutott stabil vesztességbe, azaz a 17 milliós értékcsökkenés fedezetét nem képes kitermelni. De a magas önkormányzat úgy tartja, hogy az új beruházás révén 35 millióval megnövelt amortizációs költséget majd ki fogja tudni gazdálkodni. Különösen az építkezések miatti látogatói visszaesések után. Legfeljebb tévedtek. A jövő nemzedék nyakára! H'szen következmények nélküli ország vagyunk (Bogár László).